nieuws

Goudse verkoopt deel deel schadeportefeuille

Archief

De Goudse gaat een deel van haar schadeportefeuille verkopen aan Unigarant. De overdracht van de posten vindt de komende maanden plaats.

De schadeportefeuille die de Goudse wil afstoten, bestaat uit bromfietsverzekeringen, pleziervaartuigenpolissen en verzekeringen van woonboten. “In totaal gaat het om en nabij de tienduizend polissen”, aldus adjunct-directeur Gert Jan Westerman van Unigarant. De premieomzet die daarmee is gemoeid, beloopt volgens hem ongeveer e 2 mln per jaar.
Volgens Westerman dateren de onderhandelingen over de overdracht van december vorig jaar. Begin deze maand is de intentieverklaring getekend door beide verzekeraars. De portefeuille wordt gefaseerd geconverteerd: vóór 1 mei wordt de bromfietsportefeuille overgeheveld naar Unigarant en vóór 1 juni de resterende pleziervaartuigen- en woonbotenverzekeringen.
Volgens De Goudse is de verkoop ingegeven door de gewijzigde verkoopstrategie en de noodzaak van een goed rendement. “Handhaving van het volledige productenassortiment is niet langer verantwoord”, benadrukt de maatschappij. Zij beschouwt de over te dragen portefeuille te klein van omvang. Bovendien zouden de afzonderlijke producten niet aansluiten bij “de koers die de maatschappij de komende jaren wil varen”.

Reageer op dit artikel