nieuws

Goudse verhoogt premie van aflopende reispolis

Archief

Een grotere schadelast vooral als gevolg van hogere medische en buitengewone kosten, heeft De Goudse begin deze maand gedwongen tot een verhoging van de premie voor de aflopende reisverzekering. Ook de dekkingscondities zijn aangepast.

De premie voor de aflopende reisverzekering is met gemiddeld 10% opgetrokken, meldt directeur Aris Neven (Bedrijven & Particulieren) van De Goudse. Voor bepaalde risicovolle rubrieken kan de premieverhoging hoger uitvallen.
Hij bevestigt dat ook concurrentieoverwegingen een rol hebben gespeeld in de vaststelling van de nieuwe verzekeringsvoorwaarden. Zo zijn de verzekerde bedragen voor de rubrieken bagage (apparatuur, sieraden, fietsen boten en schade aan logiesverblijven), medische kosten (spoedeisende tandheelkundige hulp) en buitengewone kosten (extra verblijfskosten) substantieel verhoogd. “Gemiddeld met 10 tot 15%”, aldus Neven.
Het verzekerde bedrag voor de rubriek mobiele telefoons (diefstal en vermissing) is daarentegen sterk verlaagd. Afhankelijk van de dekking bedraagt de verlaging gemiddeld 30%, aldus Neven.

Reageer op dit artikel