nieuws

Goudse stopt met ‘Witte Fabriek’

Archief

De Goudse is gestopt met de ‘Witte Fabriek’, een joint-venture met PinkRoccade Finance. Het plan was om samen met andere verzekeraars verenigd in de inkoopcombinatie Multizorg (Nationale-Nederlanden, DKV Nederland, Allianz, Goudse, ASR, AXA, ONVZ, IAK en Nedasco) een ICT-platform in te richten voor alle administratieve processen rondom ziektekostenverzekeringen.

“In mei van dit jaar hebben wij met een aantal verzekeraars om de tafel gezeten om te kijken of dit plan kans van slagen had. Voor de Goudse alleen is het geen haalbare kaart, dus waren wij op zoek naar partners. De aanwezige verzekeraars hadden andere plannen. Zo heeft Nationale-Nederlanden de ziektekostenportefeuille, net als Allianz, inmiddels overgedragen aan ONVZ. ONVZ heeft nu eigenlijk een eigen ‘Witte Fabriek’ ingericht”, vertelt Peter Leermakers, directeur van de Business Unit Zorg & Inkomen van de Goudse.
PinkRoccade blijft wel de ICT-leverancier van de Goudse en beheert en onderhoudt het systeem OpenZorg waarop de ziektekostenportefeuille van de Goudse draait. “Die joint-venture blijft gewoon overeind. Met de ‘Witte Fabriek’ wilden wij een stapje verder door ook alle administratieve processen zoals declaratieverwerking en polisopmaak erin onder te brengen. Volgens Leermakers heeft de ‘Witte Fabriek’ de Goudse geen onoverkomelijke investeringen gekost. “Er is geïnvesteerd in een business-case en dat is het.”
PinkRoccade, overnamekandidaat voor Getronics, is nog altijd van plan een zogeheten Business Process Outsourcing (BPO) voor de Zorg op te zetten en is in dat kader aan het werven voor een manager. PinkRoccade motiveert dat in de advertentie als volgt: “Het is gebleken dat middelgrote en kleinere zorgverzekeraars maar moeizaam kleine (wettelijke) mutaties in hun operationele IT-omgeving kunnen verwerken. Vandaar dat wij OpenZorg, de bestaande Oracle Zorgapplicatie, verder willen ontwikkelen en aanbieden aan deze partijen.” Navraag leert dat het doorgaan van het plan afhankelijk is van de overnameplannen van PinkRoccade door Getronics.

Reageer op dit artikel