nieuws

Goede rating voor Quion

Archief

Hypotheekbedrijf Quion is door het internationale ratingbureau Fitch als goed beoordeeld op zijn activiteiten als beheerder van hypotheekportefeuilles.

Fitch gaf Quion een zogeheten RPS 2-waardering gekregen voor portefeuillebeheer. Voor de overige werkzaamheden werd een RSS 3-waardering afgegeven. De kwaliteitsschaal varieert van 1 (sterk) tot 4 (zwak). Eerder kreeg Quion van Moody’s al een goede beoordeling.
“Deze onafhankelijke toetsing van de dienstverlening past bij een hypotheekservicing-markt die volwassen wordt”, zegt Harry Groeneveld, directievoorzitter van Quion. “Steeds meer partijen nemen het uitbesteden van hun hypotheekbedrijf serieus in overweging. Wij verwachten dat de beoordeling door ratingbureaus een belangrijk criterium gaat worden bij de selectie en daar anticiperen wij op.” Quion is het eerste facilitaire hypotheekbedrijf in ons land dat een dergelijke beoordeling heeft gekregen.

Reageer op dit artikel