nieuws

GMAC richt zich ook op de doorsnee hypotheekklant

Archief

GMAC Hypotheken heeft twee nieuwe producten waarbij het principe van risk-based pricing niet wordt toegepast. De nieuwe hypotheken zijn bedoeld voor ‘doorsnee’ klanten die meer behoefte hebben aan een lening met een heldere rentestructuur.

Naast de hypotheken waarbij het rentetarief wordt bepaald aan de hand van de verhouding tussen het inkomen en de lening, gaat GMAC een tweede productlijn hanteren. “Dat is een lijn met eenvoudige hypotheken onder het motto: de prijs is ook echt de prijs”, zegt directeur Rob van den Berg. In september werd al de Voordeel Hypotheek gelanceerd, waarbij de rente alleen afhankelijk is van de rentevaste periode en de executiewaarde van de woning. Verder worden er geen opslagen gehanteerd. De nieuwe producten zijn ontwikkeld op verzoek van het intermediair, dat voor doorsnee klanten behoefte had aan hypotheken waarbij het rentetarief eenvoudiger berekend kan worden.
Nu komt GMAC met twee nieuwe producten: de Comfort Hypotheek en de GMAC Switch. De Comfort Hypotheek is ontwikkeld voor mensen met een vast dienstverband of regulier onderpand. “Die doelgroep is het meest omvangrijk en daardoor efficiënt te adviseren.” De hypotheek kan worden gesloten tot 125% van de executiewaarde; wordt een woonlastenbeschermer gesloten, dan is de maximale leensom 128%. Voor een bouwdepot worden geen extra kosten gerekend en bovendien kan de lening worden gesloten met een zogeheten meedaalrente, waarbij de klant de laagste rente betaalt tussen offerte- en passeerdatum. De Switch is een hybride hypotheek waarbij gespaard en/of belegd kan worden via Generali. Er kan onbeperkt worden geswitcht tussen sparen en beleggen. Switchen tussen beleggingsfondsen is tweemaal per jaar gratis.
De onlangs geïntroduceerde GMAC Hypotheekdesk is het gedeelte van de frontoffice dat het grotere intermediair, zoals de hypotheekketens, bedient. “We willen de dienstverlening professionaliseren”, zegt Van den Berg. “Franchiseketens hebben er behoefte aan dat offertes binnen korte tijd worden teruggestuurd. We willen uiteindelijk binnen vijf minuten een offerte leveren.”

Reageer op dit artikel