nieuws

GMAC komt met spaarhypotheek

Archief

General Motors-dochter GMAC komt in juli met een spaarhypotheek. De nieuwe geldverstrekker op de Nederlandse markt biedt al een hybride en een aflossingsvrije hypotheek.

Voor de spaarhypotheek gaat GMAC samenwerken met BDV-label EuropeLife, dat ook met internetbank EuropeLoan een spaarhypotheek aanbiedt. “Voor deze hypotheek hanteren we geen retourregeling. Als de hypotheek voor het eind van de looptijd wordt afgelost, hoeft de tussenpersoon geen pro-rata terugbetaling meer te doen. Wij nemen dus dat risico voor onze rekening. Daar staat wel een iets lagere provisie tegenover, maar de tussenpersoon hoeft nu ook geen bewerkelijke administratie meer bij te houden”, zegt directielid Ferdinand Veenman.
Verder heeft GMAC het acceptatiebeleid aangepast. De geldverstrekker werkt op basis van risk based pricing, waarmee hypotheekaanvragen die een meer dan gemiddeld risico opleveren, toch automatisch kunnen worden verwerkt door standaardrisico-opslagen te hanteren. In aanvulling daarop gaat nu ook gewerkt worden met een korting op de rente, wanneer de aanvrager een lager risico oplevert. “Het intermediair kan dus altijd direct een offerte uitdraaien”, zegt Veenman. Het nieuwe basistarief komt ongeveer 0,35% onder de huidige tarieven voor aanvragen met een relatief lage woonquote van 25%.
GMAC is sinds januari vorig jaar actief in Nederland en zegt per 1 april voor e 1 mld aan offertes te hebben uitgebracht, waarvan e 250 mln is gepasseerd. GMAC werkt onder meer samen met Stater, Financium en Fourum en hypotheekketens als De Hypotheker, Welke, Kombin en Wagner & Partners.

Reageer op dit artikel