nieuws

Gerling NCM gevierendeeld

Archief

Swiss Re wordt weer de grootste aandeelhouder van kredietverzekeraar Gerling NCM.

Huidig grootaandeelhouder Gerling verkleint zijn belang in de tweede kredietverzekeraar ter wereld van 55,9% tot 3,04%, terwijl het belang van Swiss Re groeit van 25% tot 47,5%. Andere aandeelhouders worden Deutsche Bank voor 35,32%, Sal. Oppenheim voor 7% en het pensioenfonds van Gerling NCM voor 7,14%. Gerling ontvangt voor de verkoop e 120 mln van Deutsche Bank en e 60 mln van Swiss Re.
Swiss Re dat tot 2001 nog voor 90% eigenaar was van één van de fusiepartners (NCM), wil net als Deutsche Bank een beursgang van Gerling NCM. Nu moeten Swiss Re (e 55 mln) en Deutsche Bank (e 110 mln) zelf nog een injectie geven aan het kapitaal van de kredietverzekeraar, met een omzet van e 1,3 mld goed voor een marktaandeel van 25%.

Reageer op dit artikel