nieuws

Gerard van Olphen in raad van bestuur NIB Capital

Archief

Gerard van Olphen (39) wordt per 1 september lid van de raad van bestuur van NIB Capital, een joint-venture van de pensioenfondsen ABP en PGGM.

In zijn nieuwe functie wordt hij eindverantwoordelijk voor de financiële gang van zaken bij de bedrijfsonderdelen Investment Bank, Private Equity en Asset Management. Ook is hij groepsbreed belast met het operationele beleid en het ICT-beleid.
Van Olphen werkt sinds 1991 in diverse functies bij SNS Reaal, laatstelijk als chief financial officer van de raad van bestuur van de groep. Tevens was hij waarnemend directievoorzitter van SNS Reaal Verzekeringen. “Mijn vertrek is niet gedwongen, integendeel. Ik wilde alleen voorkomen dat ik tot het meubilair van de branche zou gaan behoren.”
Hoewel zijn benoeming over enkele maanden pas ingaat, zwaait van Olphen medio juni al af. “Door je benoeming ben je min of meer meteen een generaal zonder leger, en daarmee neemt je toegevoegde waarde vlot af. Bovendien wil ik ruim de tijd nemen om op adem te komen voordat ik aan mijn nieuwe job begin.”
Gerard van Olphen: “… generaal zonder leger…”

Reageer op dit artikel