nieuws

Gerard de Laat uit directie softwarebedrijf PCL Hagé

Archief

Gerard de Laat is teruggetreden uit de directie van softwarebedrijf PCL Hagé om zich “op andere activiteiten te richten”. Hij blijft wel aandeelhouder.

Samen met Harry den Braven maakte De Laat in 1999 onder de naam PCL Hagé een doorstart na het faillissement van PCL Software. De Laat is ook bestuurder van het in surséance van betaling verkerende softwarebedrijf Effector, dat software levert aan makelaars.
Frank Rommers, manager IT Maxima (Scaramea), volgt hem op. Hij gaat de functie van commercieel directeur bekleden, naast Harry den Braven die algemeen directeur is. Rommers behoudt ook zijn functie bij IT Maxima. Dit softwarebedrijf is tegelijk met de benoeming van Rommers fysiek ingetrokken bij PCL Hagé.
Volgens Scaramea-directeur Guus Landheer is dit vooral uit praktische overwegingen. “IT Maxima had een nieuwe vestiging nodig en PCL Hagé had ruimte over. Verder had PCL ondersteuning nodig in de directie en daar is Frank Rommers op ingesprongen.” De ‘verloving’ zoals beide bedrijven het noemen, hoeft volgens Landheer niet tot een huwelijk te leiden. “Vooralsnog bedienen beide bedrijven ieder een eigen doelgroep op de markt van financiële dienstverlening. Wellicht dat er meer uit komt, maar niet elke verloving leidt tot een huwelijk. We moeten nog maar afwachten of Willem-Alexander en Maxima het ook zover brengen.”

Reageer op dit artikel