nieuws

Generatiehypotheek Rabobank voor starters en doorstromers

Archief

De Rabobank gaat deze week de Generatiehypotheek verkopen. Het product is gericht op starters en jonge doorstromers voor wie een koopwoning moeilijk bereikbaar is.

Bij de Generatiehypotheek wordt een bestaande hypotheekvorm op maat gemaakt. Bestaande financieringsmogelijkheden worden gecombineerd met de financiële mogelijkheden die ouders of andere familieleden bieden, bijvoorbeeld door een vrij vermogen of een inkomensoverschot. Daarmee kan de starter of doorstromer een hoger bedrag lenen.
Zo kunnen ouders mededebiteur (en medeaansprakelijk) worden voor een deel van de te verstrekken hypotheek. Dit kan in combinatie met lenen en schenken. Ouders die hun kinderen een bedrag lenen om een deel van de koopsom te financieren, moeten hiervoor zakelijke leningcondities opstellen. De rente die de kinderen betalen, is fiscaal aftrekbaar, terwijl de ouders geen belasting betalen over de ontvangen rente. Ouders kunnen ook een deel van de koopsom van het huis schenken aan het kind volgens de geldende fiscale voorwaarden (eenmalig belastingvrij e 20.711).
In de introductieperiode tot 1 mei 2003 hoeft de klant de eerste maand rente niet te betalen.

Reageer op dit artikel