nieuws

Generali verhoogt autopremies

Archief

Generali heeft per 1 september de autopremies verhoogd. Daartegenover staan enkele uitbreidingen in de polisvoorwaarden, die per 1 oktober ingaan.

De reden voor de premieverhoging is, zoals bij de meeste verzekeraars, dat de kosten van schadeherstel toenemen. “Sneller dan verwacht”, aldus Generali. De WA-premies en de premies voor verhaalsservice en rechtsbijstand zijn met 5% verhoogd. De premie voor de all-risksdekking is met 5,5% gestegen. De tarieven voor de beperkt-casco- en de ongevallen-inzittendendekking zijn gelijk gebleven. Daarnaast zijn premiekortingen tot 10% ingevoerd voor motorrijtuigen die zijn voorzien van een alarminstallatie.
Per 1 oktober worden een aantal voorwaarden verruimd. Zo heeft partiële diefstal (bijvoorbeeld schade door joyriding of braak) geen gevolgen meer voor de no-claimkorting en is de bedenktijd bij schade die voor eigen rekening wordt genomen, verlengd van drie naar twaalf maanden. De nieuwwaarderegeling geldt nu voor personenauto’s tot e 50.000 (was e 35.000).
De ‘no blame-no claim’-regeling, die in de praktijk al werd toegepast, is nu ook in de voorwaarden opgenomen. De regeling houdt in dat de verzekerde bij een aanrijding met een niet-gemotoriseerde verkeersdeelnemer geen no-claimkorting verliest als hij geen schuld heeft aan het ongeval.

Reageer op dit artikel