nieuws

Gelink-directeur Hazewinkel nieuwe penningmeester NVF

Archief

Charles Hazewinkel, directeur van kredietbemiddelaar Gelink Adviesgroep, volgt Kees Oosterhof op als penningmeester van de Nederlandse Vereniging van Financiële Dienstverleners (NVF). Oosterhof is er wegens gezondheidsredenen mee gestopt.

Hazewinkel zegt een bijdrage te willen leveren aan de ontwikkeling van de branche op het gebied van regelgeving. De NVF is nauw betrokken bij de gedragsregels van de Stichting Reclame Code en de totstandkoming van de WFD en maakt deel uit van de adviescommissie voor de Wet op het Consumentenkrediet.
In dat opzicht is de benoeming van Hazewinkel opvallend: Gelink is in 1999 door de Reclame Code Comissie terechtgewezen vanwege misleidende reclame. Bovendien kreeg de kredietbemiddelaar begin dit jaar een openbare berisping van de AFM. Die waarschuwing had betrekking op reclames voor de Meerwaarde Hypotheek, waarin volgens de AFM onder meer onvoldoende informatie werd verstrekt over het beleggen met geleend geld en geen negatieve beleggingsscenario’s werden vermeld.
Voorzitter van de NVF is Bert Rozemond, directeur van DSB-dochter Frisia Financieringen die ook al onder vuur ligt vanwege de bij velen irritatie opwekkende reclamespots.

Reageer op dit artikel