nieuws

‘Geld’ Polis Direct zet mensen aan het graaien

Archief

De opname van een reclamespot voor Polis Direct heeft eind vorige maand voor opschudding gezorgd in Amsterdam.

Voor de opnames, die op verschillende locaties in Amsterdam werden gemaakt, werden valse eurobiljetten op straat gegooid ter ondersteuning van de slagzin ‘je gooit je geld op straat als je niet bij Polis Direct verzekerd bent’. Op de Oude Haagseweg zorgden de nepbiljetten ervoor dat enkele voorbijgangers stopten om het papiergeld in de zak te steken.
“Het valt allemaal wel mee”, zegt een woordvoerder van Datagold, het reclamebureau dat de spots heeft opgenomen. “We hebben steeds op een afgesloten locatie gefilmd; alleen op de Oude Haagseweg was dat niet mogelijk. Toen de nepeuro’s op straat werden gegooid, begonnen enkele mensen te graaien. We blijven toch allemaal Nederlanders, dat zit gewoon in ons”, is de verklaring van Datagold. “Mensen werden zelfs kwaad toen bleek dat het niet om echt geld ging. We hadden overigens zelf al mensen rondlopen, die het geld weer van de straat opraapten.”
De politie moest er uiteindelijk aan te pas komen om de opnames tot een goed einde te brengen. Omdat niet alle meegegraaide biljetten boven water zijn gekomen, sluit de politie niet uit dat mensen proberen ermee te betalen. Wel is het namaakgeld eenvoudig van echt te onderscheiden: elk biljet heeft serienummer 0123456789-00, de kleuren verschillen en het hologram en de zilverkleurige streep ontbreken.
Polis Direct haakte met een paginagrote dagbladadvertentie in op de gebeurtenis. Miljoenen Nederlanders laten het geld volgens Polis Direct wél gewoon op straat liggen. “Want Polis Direct pakt uw huidige verzekeringspremie en gaat daar minstens 10% onder zitten, dus ook onder uw huidige korting! Het geld ligt dus gewoon op straat, en daar hoeft u echt de deur niet voor uit.”
Polis Direct haakte in een paginagrote advertentie in op de gebeurtenis.

Reageer op dit artikel