nieuws

Geen parodie op Aziatische leider

Archief

Geen parodie op Aziatische leider

Dik van Velzen, beleidsmedewerker van het in Amsterdam zetelende branchebrede opleidingsinstituut Nibe-SVV, baarde onlangs opzien met een fraai staaltje zelfspot.
Van Velzen stond afgebeeld, met een gapend gat in de mond, op de introductiepagina van de septembereditie van De Beursbengel. Het thema van deze aflevering van het blad van Nibe-SVV was ‘Sport en Sportrisico’s’. Van Velzen was zijn voortand kwijtgeraakt bij een partijtje bedrijfshockey en vond dat wel een treffend bewijs van een sportrisico. “Ik heb wel reacties gehad op die foto. De helft dacht dat het een nepfoto was en dat met behulp van het computerprogramma Photoshop de tand was weggehaald. Het mooiste was de reactie van de bladopmaker. Die vond het geen gezicht en hij zou er met behulp van Photoshop wel even een tand inzetten. Dat heb ik hem dus uit zijn hoofd gepraat.”
“Niemand heeft de vergelijking gemaakt met de Aziatische leider in de reclame van Delta Lloyd, maar je brengt me wel op een idee. Ik vermoed overigens dat de kans niet zo groot is dat – als ik op het balkon van het paleis hier links om de hoek ga staan – de voltallige bedrijfstak zich verzamelt om mij toe te juichen”, mijmert Van Velzen.
Dik van Velzen ongeretoucheerd
Ook volgend jaar Classic Car Rally
De vorige maand gehouden Classic Car Rally voor financiële dienstverleners krijgt volgend jaar een vervolg. “Voor ons was de rally een groot succes”, zegt Hans Lubberding van marktonderzoek- en adviesbureau Lubberding Consultancy namens de organisatie. “Ook van onze gasten hebben we al vele enthousiaste bedankbriefjes gekregen. We zijn dus bijna wel verplicht om volgend jaar weer een rally te organiseren. In principe vindt deze weer plaats in september. Mogelijk vertrekken we dan vanuit de klassiekerhal van onze autoleverancier Hans Bezemer in Alphen aan den Rijn.”
Overigens werd na afloop van de klassieker-rally ook een ‘stijlprijs’ uitgereikt, die naar Jolanda Tijhuis en haar vader ging. De vader van de directeur Schade van Delta Lloyd maakte tijdens de tocht indruk door een Rolls Royce te besturen alsof hij nooit anders had gedaan. Volgens de organisatie bezit de bestuurder net zoveel ‘British style’ als de auto.
Jolanda Tijhuis en haar vader reden stijlvol rond in een Rolls.
Ooit duel tussen drievoudig winnaars NN Trappenloop?
Het zal er misschien ooit nog wel van komen: een sportieve confrontatie tussen Rachid Ben Meziane en Ruud Beerepoot, de twee assurantiebemiddelaars die elk drie maal de NN Trappenloop hebben gewonnen.
Twee jaar geleden, toen Beerepoot voor de derde maal won, ontbrak Meziane omdat de trappenloop hem niet goed uitkwam in zijn voorbereiding op de marathon van New York. Vorig jaar werd het evenement door NN afgelast na de gebeurtenissen van 11 september in Amerika.
“Ik had toen eigenlijk voor de laatste keer aan de Trappenloop mee willen doen”, aldus Beerepoot. Dit jaar verkoos hij een vrije zaterdag boven de ‘herkansing’ in het gebouw Delftse Poort in Rotterdam. Mede daardoor kon Meziane vrij eenvoudig naar diens derde zege rennen.
“Ik sluit zeker niet uit, dat ik nog wel eens aan de Trappenloop ga deelnemen”, aldus Beerepoot. “Het lijkt me toch leuk om een keer het duel met Meziane aan te gaan. Misschien moeten wij dat een keer afspreken.”
Nu we het toch over NN en hardlopen hebben, kunnen we er nog even melding van maken dat binnen het concern een bloeiende runnersclub bestaat. Niet minder dan 286 NN’ers zijn hierbij aangesloten. Ook het golfen is trouwens zeer populair. De NNPV Golf, een nieuwe tak van de personeelsvereniging, telt na enkele maanden al zo’n tweehonderd leden. Bovendien staan er 150 ‘lessers’ op de wachtlijst.
Over kleine lettertjes gesproken…
Het gaat de laatste tijd crescendo met de voetbalclub ADO Den Haag. Ja, zelfs dusdanig dat er weer interesse voor shirtsponsoring bestaat. Vorige week zondag verscheen het team van de eerste-divisiespeler weer eens met heuse shirtreclame op het veld. Er waren twee tijdelijke sponsors gevonden: Favoriet Sport en DGA Financieel Adviseurs.
Wij citeren de humorvolle sportverslaggever van de Haagsche Courant: “Favoriet Sport was op de voorzijde duidelijk waarneembaar, maar DGA Financieel Adviseurs stond zo klein op de achterkant, dat de tekst zelfs met een telelens nauwelijks waarneembaar was. Bij de kleine Romeo Castelen viel helemaal niets te lezen. Zijn shirt zat zover in zijn broek dat de tijdelijke belettering geheel aan het oog onttrokken was.” = = = = = = = VIJFDE KOLOM Keerzijde van fraude: als het meezit, boekt Aegon dit jaar miljoenen- meevaller.

Reageer op dit artikel