nieuws

Geen Nederlandse aangifte meer bij buitenlandse reisschade

Archief

Het Verbond van Verzekeraars praat binnenkort met het Openbaar Ministerie over aangifte in ons land van buitenlandse reisschade.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten dat bij de Nederlandse politie geen aangifte meer kan worden gedaan van schade die reizigers in het buitenland hebben opgelopen. Het Openbaar Ministerie vindt het niet zinnig dat de politiebureaus tijd steken in een proces verbaal over buitenlandse schade omdat “zij daarbij geen strafrechtelijke jurisdictie kunnen claimen”.
Het Verbond stelt, dat reisverzekerden verplicht zijn aangifte te doen bij verlies en diefstal. In het buitenland is daar niet altijd tijd voor, bijvoorbeeld wanneer de diefstal plaatsvindt kort voor vertrek of op de luchthaven. Het afschaffen van die verplichting vindt het Verbond een probleem omdat dit een drempel vormt voor valse schadeaangifte.

Reageer op dit artikel