nieuws

Garantievariant op Pensioenplan Avéro

Archief

Avéro Achmea heeft een variant ontwikkeld op het Pensioenplan. Kern daarvan is dat op de belegde premies een minimumrendement van 3,75% wordt geboden.

De premies voor het Koersgarantie Pensioenplan, zoals het nieuwe product is gedoopt, worden belegd in één fonds: het Continu Garantiefonds. De koers van dit fonds is afgestemd op het U-rendement, de maatstaf voor overrentedeling. Avéro hanteert het gemiddelde U-rendement over vijf jaar en garandeert in elk geval een koersstijging van bruto 3,75%. Na aftrek van de kosten voor polisbeheer (0,75%) blijft er een gegarandeerd rendement van netto 3% over. “Daarmee combineert het Koersgarantie Pensioenplan de voordelen van universal-life met de zekerheid van traditioneel verzekeren”, zo prijst Avéro de verzekering aan. ‘Voor een pensioen zonder kopzorgen’ is de slogan op de productbrochure.
Het Koersgarantie Pensioenplan is, net als het Pensioenplan zelf, gericht op individueel en semi-collectief. Variatie in beloning is wederom mogelijk. Avéro biedt standaard 4% afsluitprovisie en 5% doorlopende provisie. Maximaal bedraagt de afsluitprovisie 5%, in combinatie met 2% doorlopende provisie. Wordt er niet gekozen voor afsluitprovisie bedraagt de doorlopende provisie 13% (individueel) of 9% (semi-collectief). Geen provisie is eveneens mogelijk.

Reageer op dit artikel