nieuws

Fusiepartners Touw en Binnendijk-Bree starten bedrijf op bergingsgebied

Archief

De vorig jaar aangekondigde fusie tussen expertisebureaus Touw en Binnendijk-Bree is afgerond. Het eerste wapenfeit van de nieuwe holding is de oprichting van een consultancybedrijf op het gebied van berging en wrakopruiming.

De nieuwe fusiecombinatie, die de naam Touw B&B Holding draagt, telt 75 medewerkers, waaronder 37 experts. De totale omzet bedraagt ca. e 6,8 mln. De holding is actief in de sectoren Scheepvaart & Techniek en Transport & Goederen en heeft vestigingen in Rotterdam, Amsterdam-Schiphol, Groningen, Antwerpen, New York en Long Beach (VS). Dochterbedrijf D. Touw Expertise- en Ingenieursbureau heeft als gevolg van de fusie een nieuwe vestiging geopend op Schiphol, waar ook Binnendijk-Bree is gevestigd.
Nieuw bedrijf
Vanwege de toenemende vraag naar specialisme op het gebied van berging en wrakopruiming is het bedrijf Touw Salvage Consultants opgericht. Het nieuwe bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met het organiseren, coördineren en begeleiden van droge en natte bergingen, het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken, het verzorgen, beoordelen en afwikkelen van offertes, het geven van adviezen inzake bergingscontracten en het opstellen hiervan, het voeren van projectmanagement en het taxeren van bergings- en wrakopruimingsmaterieel. “Maar we gaan niet zelf bergen”, aldus Touw.
Binnen de Touw-organisatie werden dergelijke werkzaamheden al verricht. Zo is op verzoek van Rijkswaterstaat het project Wrakopruiming Westerschelde opgezet. Touw was verantwoordelijk voor het technisch projectmanagement.
Manager van Touw Salvage Consultants is Kommer Tanis. In de – ook al nieuwe – nieuwsbrief Ocean Report van Touw B&B zegt hij over de werkzaamheden: “De dienstverlening van ons bedrijf is heel breed: we voeren haalbaarheidsstudies uit, onderhandelen over claims en contracten, zorgen er met de berger voor dat het probleem wordt opgelost en begeleiden bergingen en wrakopruimingen. In sommige gevallen coördineren we ook de uitvoering”. Touw Salvage Consultants is gevestigd aan de Waalhaven in Rotterdam.
De nieuwsbrief van Touw B&B Holding

Reageer op dit artikel