nieuws

Fusie tussen Univé-onderlingen in Heerhugowaard en Zwolle

Archief

Onder de naam Univé Regio+ zijn op 1 januari de Univé-onderlingen Noord-Holland-Noord in Heerhugowaard en Univé Zwolle in Zwolle gefuseerd.

In verband met de fusie is op 31 december jongstleden de portefeuille van Univé Zwolle overgedragen aan Noord-Holland-Noord. Beide onderlingen voerden het gehele assortiment schadeproducten en hypotheken van Univé. Bij Univé Zwolle (gevestigd in het Zwolse kantoor van de overkoepelende Univé-organisatie) lag het accent vooral op verzekeringen voor midden- en kleinbedrijf en bij Noord-Holland-Noord lag het accent op zorgverzekeringen. De nieuwe combinatie omvat 275.000 polissen en is hiermee de op één na grootste Univé-onderlinge. De grootste is Univé Het Platteland in Twello.
Met de regelmaat van de klok zijn de afgelopen jaren Univé-onderlingen gefuseerd. Van de destijds honderd onderlingen zijn er nog zo’n veertig over. Het is echter de eerste keer dat twee onderlingen fuseren die niet in aaneengesloten regio’s zijn gevestigd. “Met de huidige ICT-mogelijkheden is dat geen probleem meer”, zegt woordvoerster Jacolet Terpstra. Voor de verzekerden maakt dat qua bereikbaarheid niet uit, want de huidige kantoren en winkels blijven bestaan. Er zijn in het totaal twaalf (voor klanten openbare) vestigingen.
De directie van Univé Regio+ wordt gevoerd door algemeen directeur Petro van den Berge die directeur was van Noord-Holland-Noord, en door commercieel directeur Wim van Os, die directeur was van Univé Zwolle.

Reageer op dit artikel