nieuws

Fundum komt met product voor dga

Archief

Fundum heeft het DGA PerspectiefBeschermingsPlan gelanceerd, een maatproduct voor directeur-grootaandeelhouders (dga’s) die hun inkomen willen beschermen en hun pensioen in eigen beheer opbouwen.

Het DGA PerspectiefBeschermingsPlan is een combinatie van drie verzekeringen: een arbeidsongeschiktheidsverzekering, een verzekering voor de pensioendotatie in eigen beheer, en een kapitaaldekking voor de nabestaandenvoorziening. Bij de arbeidsongeschiktheidsdekking gaat het om de bestaande ArbeidsGeschiktheidsVerzekering. Bij deze polis geldt als arbeidsongeschiktheidscriterium voor de beroepsklassen 1,2 en 3: ‘beroepsarbeidsongeschiktheid’. Voor klasse 4 is dit: ‘passende arbeid’.
Het nieuwe product omvat een dekking voor de pensioendotatie in eigen beheer, een voorziening die kan worden gezien als een ‘premievrijstelling’ bij verzekerde arbeidsongeschiktheid. Omdat het eindbedrag vastligt maar de dotatie wijzigt bij een gewijzigde rentestand, wordt deze dekking zo nodig jaarlijks aangepast.
Verder biedt het product een kapitaaldekking voor de nabestaandenvoorziening. De dekking is standaard gemaximeerd op e 365.000. Aangezien dit in een aantal gevallen onvoldoende is, kan Fundum in overleg met de herverzekeraar ook hogere uitkeringen verzekeren.
Fundum-directeur Jan Oosterbroek: “De doelgroep voor dit unieke product wordt gevormd door alle dga’s met meer dan 10% aandelen in een BV of een NV”. Fundum wil het product vóór 1 maart op de markt brengen.

Reageer op dit artikel