nieuws

Fundum klaar voor afschaffing WAZ

Archief

Aov-verzekeraar Fundum garandeert de verzekerden dat als de WAZ wordt afgeschaft, de verzekering non-select wordt verhoogd met de vervallen WAZ-dekking. De premie gaat dan wel omhoog.

Het ziet er naar uit, dat begin volgend jaar de WAZ – de Wet Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen – wordt afgeschaft. In navolging van vele andere aov-verzekeraars heeft nu ook Fundum een zogenoemde WAZ-garantie afgegeven. Fundum maakt, in tegenstelling tot andere verzekeraars, bij de aov geen onderscheid tussen A- en B-dekking en heeft ook geen aparte WAZ_dekking. Er wordt dus één totaalbedrag verzekerd. Als de WAZ wordt afgeschaft vervalt dus de WAZ-component. Omdat slechts een deel van de verzekerden gebruik kan maken van de WAZ-dekking, betekent het vervallen van die dekking dat Fundum vaker zal gaan moeten uitkeren. Dat brengt een premieverhoging met zich mee.
Voor verzekerden die geen hogere premie willen betalen heeft Fundum de volgende oplossing: het verzekerde bedrag wordt dan verlaagd met het betreffende WAZ-bedrag. De verlaging geldt uitsluitend voor het risico na het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid.
Fundum heeft een nieuwe brochure voor de ArbeidsGeschiktheidsVerzekering met een periodieke uitkering

Reageer op dit artikel