nieuws

Funda breidt uit met maandlastenindicator

Archief

Woningzoekenden kunnen sinds begin september op de huizensite www.funda.nl de nettomaandlasten berekenen van het huis van hun keuze. De berekening van de maandlasten is direct gekoppeld aan de woning en indien gewenst aan de financiële situatie van de woningzoekende.

De zogenoemde Maandlastenindicator is door Funda ontwikkeld in samenwerking met Huis & Hypotheek, De Hypotheekshop en Wagner & Partners. De berekening wordt gemaakt op basis van de verkoopprijs van de woning en de extra kosten als percentage van de verkoopprijs. Daarbij wordt standaard uitgegaan van een spaarhypotheek.
De bezoeker kan in een persoonlijk profiel de standaardberekening aanpassen aan eigen gegevens en wensen, zoals inkomen en gewenste rentevaste periode.
Bij het door de bezoeker geselecteerde woningaanbod verschijnen naast de vraagprijs de bijbehorende maandlasten. Voor het aanvragen van een offerte wordt de bezoeker direct in contact gebracht met een financieel adviseur van Huis & Hypotheek, De Hypotheekshop of Wagner & Partners.

Reageer op dit artikel