nieuws

Funda breidt site uit met informatie van Hypotheekshop

Archief

Aan huizensite Funda.nl is het onderdeel ‘Financiën’ toegevoegd, dat allerlei informatie biedt rondom hypotheken. Verder is een zoekfunctie toegevoegd. De Hypotheekshop verzorgt de inhoud van het onderdeel en staat in de zoekmachine met alle vestigingen vermeld.

Via de website kan geen offerte worden opgevraagd. Tussenpersonen die bij Funda vermeld willen worden, betalen éénmalig e 250; daarna maandelijks e 95. Om te worden vermeld op de site, moet de adviseur voldoen aan de eisen van de Stichting Keurmerk Hypotheekbemiddeling (SKHB) en gelieerd zijn aan een o/g-makelaar.
De Hypotheekshop heeft een vijfjarig contract gesloten met Funda. “Wij denken daarmee leads te genereren naar zowel onze vestigingen als onze site”, zegt woordvoerder Bert van Daalen. “De resultaten van sites die online transacties sluiten, lijken tegen te vallen, maar wij concentreren ons op het doorverwijzen via Funda. Klanten oriënteren zich veel op internet, maar voor het sluiten van een hypotheek blijft persoonlijk advies noodzakelijk.”
Voorlopig zijn de informatie en de zoekfunctie nog ondergebracht in het onderdeel ‘financiën’, maar op termijn moet er een aparte site www.funda-finance.nl komen.

Reageer op dit artikel