nieuws

Friesland Bank blij met assurantieomzet

Archief

Friesland Bank Assurantiën en pensioenadviesbureau Aecum kunnen terugkijken op een uitstekend jaar.

Dat vindt de directie van Friesland Bank. “Mede door een versterkte samenwerking met het bankbedrijf werd een duidelijke groei in omzet en resultaat gerealiseerd”, constateert de bank. Zo adviseren tegenwoordig medewerkers van 37 bankkantoren eenvoudige particuliere verzekeringen, wat “een aanmerkelijke groei in het aantal transacties” opleverde. Meer complexe, vooral zakelijke verzekeringen worden overgelaten aan de specialisten van het bemiddelingsbedrijf Friesland Bank Assurantiën.
De activiteiten op het gebied van assurantiebemiddeling leverden Friesland Bank in 2002 een omzetgroei van 9,8% op. Aan provisies kwam uiteindelijk e 15,0 (13,7) mln binnen.
Hypotheken
De particuliere hypotheekportefeuille groeide met 14,3% tot e 2.596 (2.271) mln. De nieuwe productie steeg met 20% tot e 565 (470) mln. Volgens Friesland Bank is daarmee in haar eigen werkgebied een lichte verhoging van het marktaandeel gerealiseerd. De bank constateert een grote voorkeur bij consumenten voor hypotheken met een variabele rente of rente binnen een bandbreedte. “De traditionele 5-jaars rentevast hypotheek vertegenwoordigt nog slechts 15% van de totale productie.” Het gemiddelde bedrag per hypotheekverstrekking ligt aan de bovenkant van het marktgemiddelde, “in lijn met het commerciële beleid van de bank”.
Het volume aan spaargelden steeg met 9,2%, oftewel e 139 mln: de hoogste groei in de afgelopen vijf jaar. Het totale spaargeldvolume bedroeg eind vorig jaar e 1.657 mln.

Reageer op dit artikel