nieuws

Friesland Bank Assurantiën stopt verkoop particuliere verzekeringen

Archief

Friesland Bank Assurantiën (FBA) stopt met de verkoop van particuliere verzekeringen. Deze activiteit wordt overgenomen door de kantoren van de Friesland Bank.

Friesland Bank Assurantiën gaat zich onder meer via pensioenadviesbureau Aecum en dochterbedrijf Dialoog volledig toeleggen op de verkoop van zakelijke verzekeringsproducten en collectiviteiten. “Deze keuze is eigenlijk vanuit de praktijk gegroeid. Het advieswerk van Friesland Bank Assurantiën was vooral gericht op de zakelijke klanten en de top van de particuliere markt. Op deze manier kunnen wij sneller richting onze gewone particuliere klanten opereren. Onze bankkantoren zijn doorgelicht en vervolgens ingericht om ook adviezen te kunnen verstrekken. Medewerkers worden intern opgeleid om onze klanten op verzekeringsgebied te kunnen adviseren. Sinds begin deze maand werkt een oud-productmanager van Friesland Bank Assurantiën bij Friesland Bank”, aldus een woordvoerster.
Dochteronderneming Dialoog is halverwege vorig jaar opgericht om spaarproducten en kapitaalverzekeringen te kunnen aanbieden aan deelnemers van collectieve pensioen- en bedrijfsspaarregelingen van Friesland Bank, Friesland Bank Assurantiën en pensioenadviesbureau Aecum. Dit laatste bureau is twee jaar geleden volledig in handen gekomen van Friesland Bank Assurantiën.

Reageer op dit artikel