nieuws

Franchiseketen FDC stort zich ook op expirerende lijfrenten

Archief

De franchiseketen Financieel DienstenCentrum (FDC) stort zich op de ontluikende markt van expirerende lijfrenteverzekeringen. De komende vijf jaar zou voor ( 40 mld aan lijfrenteverzekeringen vrijvallen, aldus FDC, dat zijn centrale organisatie heeft gevestigd in Zoetermeer.

Vanaf de start in 1983 is FDC actief in de hypotheekadvisering. Voor de ruim zestig deelnemers wordt collectief de hypotheekfinanciering geregeld, worden de opleidingen verzorgd en de hypotheeksoftware en het promotiemateriaal ontwikkeld. Vorig jaar werd de adviestaak van de franchisenemers verbreed tot de totale financiële dienstverlening.
Volgens directeur Peter Jan Verhoef van de franchiseketen is er grote behoefte aan voorlichting over expirerende lijfrenteverzekeringen. “Onze deelnemers merken vaak dat verzekerden nog steeds in de veronderstelling verkeren dat zij verplicht zijn om hun lijfrente aan te kopen bij dezelfde instelling die de oorspronkelijke kapitaalverzekering heeft gesloten. Tijdig shoppen kan voor de cliënt een aanzienlijk hogere lijfrente opleveren.”
Training
Om de deelnemers te kwalificeren voor hun nieuwe adviestaak heeft FDC een zevendaagse training opgezet in samenwerking met Pensioen Management Groep (PMG) in Utrecht. Tijdens deze opleiding komen alle aspecten van expirerende lijfrenteverzekeringen aan de orde. “De eerste opleiding voor dertien deelnemers was meteen overtekend. Na het houden van een praktijkproef met deze groep zullen we begin volgend jaar starten met een tweede groep kantoren”, licht Verhoef toe.
FDC zegt zich te willen richten op consumenten die nog geen relatie hebben met een van de aangesloten kantoren, hoofdzakelijk assurantietussenpersonen die financiële diensten in hun pakket hebben. FDC biedt op zijn website (www.fdcadviseurs.nl) meer informatie over de organisatie.

Reageer op dit artikel