nieuws

Fortis wil af van verzekeringspoot VS

Archief

Fortis gaat zijn Amerikaanse verzekeringsactiviteiten verkopen via de beurs. De bankverzekeraar beschouwt het verzekeringsbedrijf in de Verenigde Staten niet langer als zijn kernactiviteit.

De beursgang van zijn Amerikaanse verzekeringspoot moet volgens het Fortis-concern in de loop van volgend jaar plaatsvinden. Het exacte tijdstip hangt af van de marktomstandigheden. Na de beursgang en geleidelijke verkoop van alle aandelen, zal de verzekeringspoot zelfstandig verder gaan onder de naam Assurant.
Met de voorgenomen verkoop van het tien jaar oude bedrijfsonderdeel doet Fortis een belangrijke inkomstenbron de deur uit. De transactie moet volgens analisten minimaal e 2,5 mld opleveren, geld dat Fortis wil steken in de versterking van zijn bank- en verzekeringsactiviteiten in de Benelux.
De Amerikaanse verzekeringspoot was vorig jaar goed voor ruim eenderde van de premieomzet en operationele winst uit verzekeringen van Fortis. In de VS zet Fortis onder meer ziektekosten- en uitvaartverzekeringen af.

Reageer op dit artikel