nieuws

Fortis voor drie jaar hoofdsponsor Feyenoord

Archief

Fortis wordt met ingang van het volgende voetbalseizoen hoofdsponsor van Feyenoord.

Het concern en de club hebben een overeenkomst getekend van drie jaar, met een optie op een verlenging met nog eens twee jaar. Naast de shirts van het eerste elftal zal ook de amateurtak Sportclub Feyenoord worden gesponsord. Naar verluidt is het sponsorbedrag verhoogd van e 4 mln naar e 6 mln per jaar.
De afgelopen dertien jaar prijkte dochter Stad Rotterdam op de Feyenoord-shirts. Nu is gekozen voor Fortis – tevens sponsor van het Belgische Anderlecht – om de nog geringe naamsbekendheid bij het grote publiek fors te verhogen. Excelsior, nu nog gesponsord door Stad Rotterdam, moet op zoek naar een andere sponsor. Amev blijft nog tot medio volgend jaar sponsor van FC Utrecht.
Het driejarige contract betekent nog niet dat al besloten is dat de verzekeringsdochters van Fortis vanaf volgend jaar de naam van de moeder gaan aannemen. “Maar het is al zeker dat Stad Rotterdam gaat verdwijnen, dus er moest wel een nieuwe naam voor in de plaats komen”, zegt een woordvoerder.

Reageer op dit artikel