nieuws

Fortis tevreden over Ongevallen en Ziekte

Archief

Fortis is goed te spreken over de resultaten die dit jaar in ons land worden behaald in de branche Ongevallen en Ziekte.

Na negen maanden heeft het concern 15% meer premie ontvangen dan in dezelfde periode vorig jaar. De teller staat nu op ( 1.474 mln premie. Zonder een getal te noemen geeft Fortis aan dat “er goede resultaten worden geboekt”. Overigens stelt Fortis dat over de hele linie de technische resultaten zijn verbeterd, om daarbij met name nog de branche Brand te vermelden.
Na negen maanden is het Nederlandse verzekeringsbedrijf goed voor een brutopremie-omzet van ( 9,2 miljard, waarvan ( 6.170 mln uit Leven en ( 3.041 mln uit Schade. In het levenbedrijf vertraagt de groei van beleggingsgerelateerde verzekeringen. “Koopsommen blijven het echter goed doen”, aldus Fortis, dat verder melding maakt van een sterk toenemende productie van beleggingsgerelateerde hypotheken bij ASR Bank.
Het netto operationeel resultaat is, mede door dalende beleggingsresultaten, gedaald tot ( 817 (880) mln. Er werken in ons land 5.327 mensen (fte) voor het verzekeringsbedrijf: 3% minder dan eind 2000.

Reageer op dit artikel