nieuws

Fortis ASR start met integratie backoffices

Archief

Fortis ASR is deze week begonnen met de integratie van de backoffices van Amev, Stad Rotterdam en Woudsend. De operatie gaat de komende drie jaar 350 banen kosten.

Voor de al eerder aangekondigde integratie van de drie backoffices is de organisatiestructuur aangepast, wat heeft geleid tot de vorming van een directie Operations. Die staat onder leiding van Peer van Harten; verder hebben Theo Pluijter (Schade/Zorg), Hugo van Vledder (Leven Individueel) en Hans Duijn (Leven Collectief) zitting in de directie.
Hoe de gecombineerde backoffice er nu precies uit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. Allereerst zal een integratie op ICT-gebied plaatsvinden, zodat alle betrokken afdelingen werken op één ICT-platform. Verder is duidelijk dat de stafafdelingen, die ook worden gecentraliseerd, gaan verhuizen. De hoofddirectie wordt verplaatst van Rotterdam naar het Fortis-gebouw in Utrecht.
Ook op operationeel niveau gaan afdelingen verhuizen. Volgens directiesecretaris Johan Van der Schoot is het nog te vroeg om te zeggen welke afdelingen bij die verhuizing betrokken zullen zijn. “Wel is al duidelijk dat de integratie 350 van de in totaal te vervallen 750 arbeidsplaatsen moet opleveren. Een groot deel daarvan wordt gerealiseerd door natuurlijk verloop.” In totaal tellen de backoffices van Amev, Stad Rotterdam en Woudsend 1.400 fte; één op de vier arbeidsplaatsen komt dus te vervallen.
Volgende stap is het aanpassen van het productassortiment van de drie labels. “We zijn nog aan het nadenken over hoeveel producten we laten bestaan en hoeveel varianten er per label blijven bestaan. Maar dat het aantal varianten wordt teruggebracht, is zeker”, aldus Van der Schoot.
De ziektekostenproducten van de Fortis ASR-dochters zijn al op elkaar afgestemd. Nu is besloten dat de ziektekostenportefeuilles van alle dochters worden samengevoegd. De aansturing van het ziektekostenbedrijf zal bij De Amersfoortse worden neergelegd. Wel blijven de activiteiten onder de diverse merknamen uitgevoerd worden.
Ook wordt nog steeds gestudeerd op de mogelijkheid de expertisediensten uit te besteden en het aantal labels terug te brengen.

Reageer op dit artikel