nieuws

Fortis ASR neemt Fundum over

Archief

Fortis ASR neemt volgend jaar inkomensverzekeraar Fundum over. Het is de bedoeling dat Fundum wordt geïntegreerd in de portefeuille van De Amersfoortse.

Unum Limited, de Amerikaanse moeder van Fundum, wil van alle buiten-Amerikaanse dochters af. Een uitzondering hierop volgt het Britse bedrijf. De Unum-vestigingen in Argentinië, Canada en Japan zijn al verkocht. Als laatste buitenlandse bezitting – exclusief Groot Brittannië – zal Fundum in 2005 worden verkocht. Het is de bedoeling, dat Fundum wordt geïntegreerd in de portefeuille van De Amersfoortse, de inkomensverzekeraar van Fortis ASR. De partijen stellen dat hun “productlijnen op elkaar aansluiten en complementair zijn”.
Fundum is een snel groeiende verzekeraar die behalve aov diverse arbeidsongeschiktheids- en verzuimproducten voert. Fundum voerde als een van de eerste verzekeraars buiten het sngelsaksische gebied aov’s met een critical illness-dekking. Volgens Fundum-directeur Jan Oosterbroek is Fundum op dit moment de enige ter wereld die een dergelijke dekking voert in combinatie met een periodieke uitkering in plaats van een kapitaaluitkering. Fundum had eind vorig jaar een premie-inkomen van e 10,1 miljoen. Voor eind van dit jaar wordt gerekend op e 17,5 miljoen. Fortis ASR had eind vorig jaar een premie-inkomen in de aov-sector van e 662 miljoen. Een schatting voor eind van dit jaar wil Fortis niet geven. “Er zal in verband met WAZ en Pemba wel groei in deze sector zijn.”
Overdracht
De integratie van Fundum in De Amersfoortse houdt in, dat in de loop van volgend jaar het Fundum-kantoor in Amsterdam wordt gesloten. Het is de bedoeling dat de dertig medewerkers met hun werk meeverhuizen naar Amersfoort. De overname is inmiddels voorgelegd aan toezichthouder DNB, SER, Nma, FSA/High Court of England and Wales en aan de ondernemingsraad van Fortis ASR Verzekeringsgroep.
Fundum-directeur Jan Oosterbroek (64) blijft totdat alle zaken zijn afgerond. “Dat zal rond juni of juli worden.” Hij denkt wel tegen die tijd iets anders te gaan doen. “Ik ben geen man om achter de geraniums te gaan zitten.”

Reageer op dit artikel