nieuws

Fortis ASR-maatschappijen doen brandexperts mogelijk de deur uit

Archief

Fortis ASR onderzoekt de mogelijkheden om de brandexpertisediensten van de werkmaatschappijen te gaan uitbesteden. Belangrijkste kandidaten om de werkzaamheden over te nemen, zijn de expertisegroepen CED en Bartok.

Amev heeft de twintig eigen brandexperts vorige week geïnformeerd over het voornemen de werkzaamheden te gaan uitbesteden. Zes jaar geleden deed Amev al de expertise van auto- en caravanschades over aan CED; een jaar later volgde Europeesche, dat zelf geen experts meer in dienst heeft. “Voor onze medewerkers heeft een eventuele uitbesteding geen gevolgen; wij maken alleen gebruik van externe expertisebureaus”, aldus woordvoerder Walter van Thiel van Europeesche.
Om hoeveel experts het in totaal gaat, is niet bekend. “Wij proberen permanent een onderscheid te maken in wat tot onze kernactiviteiten behoort en wat niet”, aldus Fortis ASR-woordvoerder Johan van der Schoot. “Dat is geen statisch gegeven. Daaraan gekoppeld is de vraag wat je kunt uitbesteden en wat niet. Binnen Fortis ASR gaan de maatschappijen verschillend om met expertise. Daar willen we één beleid van maken. Maar op dit moment is nog niet duidelijk of we al dan niet overgaan tot uitbesteding.” Volgens Van der Schoot is nog niet bekend wanneer die knoop moet zijn doorgehakt.
Kandidaten
Mocht het toch tot uitbesteding komen, dan lijkt de CED Holding de aangewezen partij om expertisediensten over te nemen. Directeur Johan Waaijer heeft echter nog geen contact gehad met Fortis ASR. “Ik zou er uiteraard heel blij mee zijn, maar wij hebben nog niets gehoord. Ik neem aan dat men eerst intern besluit wat men met de expertisediensten wil gaan doen, voordat met ons contact wordt opgenomen. Zo is het ook gegaan met de uitbesteding van de motorrijtuigenexpertise.”
Ook de Bartok Groep heeft nog niets gehoord van Fortis ASR: “Wij waren wel op de hoogte van de plannen. Wat er uit komt, is ook voor ons een verassing, maar we maken naar onze mening een goede kans”, aldus directeur Frank Olijslagers.

Reageer op dit artikel