nieuws

Forse verhoging autopremies Goudse

Archief

De Goudse voert per 1 januari een forse premieverhoging door in de motorrijtuigenverzekering. Met name jongeren zijn straks veel duurder uit.

De gemiddelde premieverhoging voor alle personenautoverzekeringen – wa- en (beperkt) cascodekking – bedraagt 3%, aldus de Goudse. Oorzaak van de tariefstijgingen is volgens De Goudse “de toegenomen schadelast en de hogere kosten van schadeherstel”.
De tarieven voor de wa-dekking stijgen met 7,5% (regio 2: Oost-Nederland) en 10% (regio 4: de grote steden). De premies voor de beperkt-cascodekking gaan met 7,5% (regio 2), 10% (regio 5: Noord-Brabant) en 15% (regio 4) omhoog. Voor de uitgebreid-cascodekking nemen de premies met 5% (regio 3: rest van Nederland), 7,5% (regio 2) en 10% (regio 5) toe.
Jongeren tot 25 jaar zijn straks nog duurder uit: zij krijgen een extra cascopremieverhoging van 10% aan de broek. De premies voor bestel- en vrachtautoverzekeringen gaan niet omhoog, aldus de maatschappij.
De dekkingsvoorwaarden worden op onderdelen beperkt. Zo zijn straks rijvaardigheidstrainingen en slipcursussen uitgesloten, evenals diefstal, joyriding of verduistering indien verzekerde niet de normale voorzichtigheid in acht heeft genomen ter voorkoming hiervan. Schade aan glazen autodaken wordt beschouwd als uitgebreide cascoschade en niet als ruitschade. De nieuwwaarderegeling vervalt voor de beperkt-cascodekking.

Reageer op dit artikel