nieuws

Forse ledendaling Onderlinge van 1719

Archief

De Onderlinge van 1719 heeft vorig jaar de nettowinst verhoogd tot e 114.000 (77.000).

De premie-omzet bedroeg e 234.000, waarvan zo’n 75% voor eigen rekening. Het aantal verzekerden daalde voor het tweede achtereenvolgende jaar fors, van 7.317 naar 6.737. De solvabiliteit van de Haarlemse maatschappij bleef riant.
Van stormen op de financiële markten en gewijzigde belastingregels trekt de traditionele verzekeraar zich niets aan. “Wij houden ons aan een gezond uitgangspunt dat verzekeringen behoren te worden afgesloten om risico’s te dekken en niet om fiscaal voordeel te behalen”, aldus het bestuur.
De Onderlinge van 1719 heeft vorig jaar een vergunning gekregen voor de branche levensverzekeringen verbonden met beleggingsfondsen. Een specifiek product is daarvoor nog niet ontwikkeld.

Reageer op dit artikel