nieuws

Forse afslanking Wijma (Leeuwarden)

Archief

Wijma Assurantiën in Leeuwarden heeft na twee verliesgevende jaren elf van de dertig medewerkers ontslagen.

Volgens directeur Frits Wijma, samen met Tjeerd Draaisma eigenaar van het kantoor, zijn de problemen onder meer veroorzaakt door de overname van Been Assurantiën in Sneek. “Die fusie heeft niet gebracht wat we ervan verwacht hadden. Het kantoor in Sneek is gesloten en Been opereert nu vanuit ons kantoor aan de Spanjaardslaan in Leeuwarden.” De nieuwe handelsnaam wordt op termijn Wijma & Been Assurantiën.
Wijma hoopt dat de samenvoeging leidt tot meer efficiency. “Resultaat was in elk geval dat er dubbelfuncties ontstonden en de overheadkosten te hoog werden. Deze impopulaire maatregel was noodzakelijk.” De jaarcijfers van Wijma Assurantiën onderstrepen dat. In 2000 werd een verlies geleden van zo’n e 0,6 mln, waardoor een negatief eigen vermogen is ontstaan van e 0,3 mln. Volgens Wijma was ook 2001 verliesgevend, zij het minder groot. Wijma heeft 12.000 relaties in Friesland, Groningen, Drenthe en de Noordoostpolder.

Reageer op dit artikel