nieuws

Fondsen van Delta Lloyd bij ABN Amro

Archief

ABN Amro gaat zijn bankklanten voortaan ook beleggingsfondsen van andere vermogensbeheerders aanbieden. Het gaat in eerste instantie om fondsen van Delta Lloyd, Ohra, Robeco, Triodos en Fidelity.

ABN Amro begint met een proef in Rotterdam, waar de beleggingsadviseurs van de bank ook over fondsen van derden adviseren en zo nodig deze verkopen. Andere kanalen zijn internet (www.abnamro.nl) en de telefonische beleggingslijn. Als ABN Amro succesvol is met de verkoop van de fondsen, wordt het ruimere aanbod landelijk ingevoerd.
Klanten konden voorheen al beleggen in fondsen van derden, maar betaalden dan bewaarloon en de standaard beursprovisies voor aan- en verkoop van units. Nu worden de units via een girale effectenrekening aangeschaft en gelden dezelfde tarieven als voor de eigen fondsen van ABN Amro: geen bewaarloon en lagere aan- en verkoopkosten.
Volgens ABN Amro sluit de uitbreiding van het fondsassortiment aan bij twee trends: meer keuzevrijheid voor klanten en de stijgende populariteit van beleggingsfondsen ten opzichte van individuele aandelen.

Reageer op dit artikel