nieuws

FMG winnaar verkiezing ‘Leerbedrijf van het jaar’

Archief

De Facility Management Group (FMG) mag zich het beste Leerbedrijf in het bank- en verzekeringswezen noemen.

De financieel planner en assurantietussenpersoon FMG biedt volgens de vakjury, bestaande uit onder meer NVA, NBVA en Verbond van Verzekeraars, mbo-leerlingen “uitstekende” mogelijkheden voor hun beroepspraktijkvorming. Niet alleen de jury sprak haar voorkeur uit voor FMG, ook bezoekers van de website www.leerbedrijfvanhetjaar.nl brachten de meeste stemmen uit op FMG.
Vier financiële dienstverleners haalden de landelijke finale van deze verkiezing. Naast FMG waren dat VGZ Zorgverzekeraar (Tilburg), Van Lansschot Assurantiën (Den Bosch) en ABN Amro (Enschede). Deze vier kwamen uit een groep van vijftig financiële dienstverleners die waren voorgedragen door mbo-docenten, leerlingen, medewerkers van het opleidingsinstituut Ecabo en de leerbedrijven zelf.
De jury noemde de vier leerbedrijven stuk voor stuk “perfecte kweekvijvers voor financieel talent”. “Het zijn leerbedrijven waar de stagiairs alle kans krijgen om zich te ontplooien en zinvolle praktijkervaring op te doen.” Volgens de jury straalt FMG net iets meer dan de andere bedrijven uit dat opleiden bovenal mensenwerk is.
Intersectorale verkiezing
Het onderwijsinstituut Ecabo heeft dit jaar voor het eerst deze leerbedrijfverkiezing voor het bank- en verzekeringswezen georganiseerd in nauwe samenwerking met de brancheorganisaties NVB, NBVA, NVA, Verbond van Verzekeraars. Daarnaast participeerden het mbo-onderwijs en vakbond De Unie in de jury.
Ecabo heeft de FMG overigens voorgedragen voor de landelijke intersectorale verkiezing Beste Leerbedrijf 2001, die georganiseerd wordt door de stichting Beroepenpromotie Nederland. FMG is daar inmiddels doorgedrongen tot de laatste drie. De uitslag van deze verkiezing is in december.
Ecabo heeft ter gelegenheid van de verkiezing Leerbedrijf van het jaar Banken & Verzekeringen 2001 een boekje uitgebracht ‘De beste kweekvijver voor financieel talent’. Dit is gratis te bestellen bij het instituut, telefoon 033-450.46.40.

Reageer op dit artikel