nieuws

Fit & Fun met Delta Lloyd

Archief

Onder het motto Fit & Fun kunnen de medewerkers van Delta Lloyd in Den Haag sinds het voorjaar tegen aantrekkelijke tarieven trainen in fitnesscentrum SportCity. Verantwoord afvallen is ook mogelijk, onder de deskundige begeleiding van de medewerkers van BIAmed. Op dit moment zijn er ongeveer tweehonderd medewerkers die fitnessen en/of afvallen onder begeleiding. Ed de Leeuw van Weenen, senior medewerker facilitair servicebedrijf bij Delta Lloyd Zorg, is wekelijks in de sportschool te vinden.

Waarom doe je mee?
Het kwam eigenlijk doordat ik opmerkingen kreeg over mijn buikje. Bij toeval las ik op intranet over de start van het programma Fit & Fun en ik heb mij samen met een collega aangemeld.
Sportte je daarvoor helemaal niet?
Jawel. Ik deed op maandag aan zaalvoetbal,maar dat was blijkbaar toch niet voldoende.
Hoe vaak sport je nu?
Ik ben begonnen met twee keer per week, maar dat was een beetje te veel van het goede. Nu ben ik één keer per week, meestal op donderdagmiddag anderhalf uur te vinden in de sportschool. Ik wissel cardiofitness af met krachttraining en de laatste tien minuten doen we in groepsverband buikspieroefeningen.
Volg je ook een dieet?
s’Ochtends en s’middags drink ik een shake en s’avonds eet ik een gewone maaltijd. Ik word om de week gewogen en daarna volgt een voortgangsgesprek met een arts. Verder eet ik zo min mogelijk tussendoortjes.
En, hoeveel ben je tot nu toe afgevallen?
Toen ik begon, was ik 95,5 kilo. Nu een half jaar later ben ik 88,7 kilo. Ik krijg ook veel complimenten van collega’s. Verder merk ik zelf dat mijn kleren losser zitten en ik zie het vooral aan mijn gezicht. Ik moet ook zeggen dat het extra stimulerend werkt wanneer je samen met collega’s sport. Het is natuurlijk gezellig en je steekt elkaar aan.
Hoe lang blijf je nog doorgaan?
Zolang het programma doorgaat, blijf ik sporten en drie maaltijden per dag eten met zo min mogelijk tussendoortjes. Ik merk gewoon dat ik hierdoor veel beter in mijn vel zit.

Reageer op dit artikel