nieuws

Finles slankt af

Archief

Intermediairbedrijf Finles (Utrecht) heeft in de afgelopen twaalf maanden het personeelsbestand teruggebracht van ruim tachtig naar 53.

Het aantal medewerkers (in fte) is onder meer teruggebracht door zestien mensen te ontslaan. Verder zijn tijdelijke contracten niet verlengd. Volgens directielid Hans van der Holst is de reorganisatie “zeer succesvol” verlopen. “We draaien momenteel volgens prognose. We zijn weer winstgevend en er is zelfs sprake van een lichte omzetstijging.”
Finles leed over 2002 een verlies van ruim een ton, tegen nog een kwart miljoen winst in 2001. De provisie-omzet daalde met ruim 15% tot e 6,2 (7,3) mln. “Daarvan is ongeveer de helft afkomstig uit assurantiebemiddeling”, zegt Van der Holst. Finles, met Avéro (25%) en AXA (25%) als medeaandeelhouders, is verder actief met beleggingsfondsen en kredietverstrekking voor groen beleggen. Dat laatste onderdeel ligt volgens Van der Holst vrijwel stil. Er staat aan krediet ongeveer e 35 mln uit; geldverstrekker Fortis heeft de geldkraan echter dichtgedraaid in verband met de negatieve beeldvorming rond deze (teakhout)beleggingen.
Polis4U
Het in 2000 gekochte internetlabel Polis4U is vooralsnog een te verwaarlozen inkomstenbron: minder dan 1% van de Finles-omzet komt hier vandaan. Toch is Van der Holst te spreken over Polis4U. “Verkoop van financiële producten via internet is nog geen hit, maar we beëindigen het zeker niet. Autonoom blijven verzekerden zich aandienen en is er nog altijd sprake van een lichte omzetgroei, al hadden we wel een snellere groei verwacht.”
De technieken van Polis4U gebruikt Finles ook voor internetsites van De Unie, vier ingenieursverenigingen en het eigen Finles Particulier. Verder vraagt Finles komend najaar weer aandacht voor de site www.ziektekostenactie.nl. “Daar maakten de vorige keer zesduizend mensen een polisberekening.”

Reageer op dit artikel