nieuws

Financiële pleinen in andere handen

Archief

De financiële themasites van Interplein (Helmond), zoals HypotheekPlein, BeleggingsPlein, VerzekeringPlein, hebben een nieuwe eigenaar: Vladimir Koselka van Pensioncare. Onder de naam De Internet Pleinen (DIP) worden de themasites voortgezet.

Als reden voor de verkoop noemt Interplein-directeur Stefan Rooyackers dat zijn bedrijf zich de laatste anderhalf jaar meer en meer is gaan toeleggen op het bouwen van intelligente agents (www.marloes.nl), rekenmodules en sites voor derden.
Dat de namen van beide bedrijven erg op elkaar lijken en mogelijk voor verwarring kunnen zorgen, beaamt Rooyackers. “Maar wij wilden onze naam niet kwijt. Bij de zoektocht naar een nieuwe naam kwamen we toch steeds uit op internetpleinen. Dat is de vlag die de lading dekt. Voorlopig zullen we dan ook vanaf de site www.interplein.nl blijven doorverwijzen naar www.internetpleinen.nl.”
Koselka is van huis uit pensioenadviseur. Zijn bedrijf Pensioncare is gevestigd in Veldhoven. “Dat is een activiteit die nu nog op zeer bescheiden schaal uitgevoerd wordt”, aldus Koselka. “Het trekt mij om op internet iets winstgevends te doen met een eenvoudig business- model. Ik zeg niet dat ik het kan, ik zie het als een uitdaging”, benadrukt hij. Koselka bezit al pleinen zoals SeniorenPlein.nl en Verzilver.com.
Startpagina
Koselka wil van de website www.internetpleinen.nl een startpagina maken. Hierop zijn de verschillende pleinen te vinden. Zogeheten content managers adopteren, onderhouden en exploiteren een eigen plein en mogen een deel van de inkomsten behouden. Dit model lijkt sterk op het succesverhaal van www.startpagina.nl. Inkomsten worden gegenereerd door banners, leads en sponsorships. De prijs voor een lead zal volgens Koselka tussen de e 10 en e 50 gaan liggen. “Als een bezoeker op een van de pleinen een onderwerp ziet waar hij meer over wil weten dan kan hij in ruil voor bijvoorbeeld zijn naw-gegevens of andere gegevens over zijn privé-situatie, de informatie krijgen. Dat zou voor een verzekeraar of andere financiële dienstverlener wel eens een hot lead kunnen zijn. Daar moet de verzekeraar dan voor betalen.”
Het nieuwe bedrijf DIP, met vijf medewerkers, is opgericht zonder kapitaal van derden. Koselka wil niet zeggen wat hij betaald heeft voor de pleinen.

Reageer op dit artikel