nieuws

Fikse groei bij zorgverzekeraar OZ

Archief

Bij zorgverzekeraar OZ is in januari het aantal verzekerden – particulier en ziekenfonds – fiks meer gestegen dan vorig jaar.

OZ heeft nu 620.000 verzekerden waarvan zo’n 32.000 particulier zijn verzekerd. Het aantal particulier verzekerden steeg in januari met 18% (2002: 13,5%). De aanwas betreft vrijwel uitsluitend individuele polissen. Het particuliere bedrijf van OZ ging begin 2002 van start, met medeneming van de sinds 1998 in volmacht verkregen verzekerden van De Amersfoortse, en moet de collectieve activiteiten nog gaan opbouwen.
In januari kreeg OZ er 7.500 ziekenfondsverzekerden bij; van 2.000 staat vast dat zij afkomstig zijn van een ander ziekenfonds. Hiertegenover staat dat 700 OZ-verzekerden overstapten naar een ander ziekenfonds. De aanwas is vooral te danken aan de lage nominale premie (e 28,90 per maand) die OZ vraagt. “Ook deze maand verwachten wij nog nieuwe verzekerden”, zegt Rico Donders, lid van de raad van bestuur.
In kranten zijn de afgelopen weken veel berichten verschenen over grote aantallen nieuwe verzekerden bij verzekeraars en ziekenfondsen. Gesuggereerd wordt dat er, mede onder invloed van de verschillen in nominale premie, massale volksverhuizingen op gang zijn. Niet aan de orde komt daarbij de gebruikelijke verhuizingen als gevolg van ‘verschuivende’ collectiviteiten.

Reageer op dit artikel