nieuws

Federatie van pensioenadviseurs in de maak

Archief

Jan van der Meer, directeur van franchiseorganisatie PensioenPoint Nederland, wil een Federatie van Erkende Pensioenadviseurs (FED) oprichten.

Van der Meer, die denkt zijn ideeën pas eind volgend jaar te hebben verwezenlijkt, richt zich op intermediairs die zich bezighouden met pensioenadvisering. “Pensioenintermediairs verdienen een aparte beroepsorganisatie. Zij zijn zowel adviseur als verkoper. Dat is een unieke positie.” De Nederlandse Orde van Pensioen Adviseurs (Nopa), een initiatief van Nando Akkermans, is volgens Van der Meer te breed van opzet. “Nopa richt zich op alles: pensioenfondsen, accountants, verzekeraars en intermediair. Maar niet iedereen heeft dezelfde insteek.”
Van der Meer heeft inmiddels de naam Federatie Erkend Pensioenadviseur (FED) gedeponeerd bij Kamer van Koophandel en bij de Stichting Domeinregistratie. Een Stichting Erkenning Pensioenadviseur moet nog worden opgericht, waarbij het bestuur zou moeten worden gevormd door vertegenwoordigers van verzekeraars, intermediairs en accountants. Taken van de stichting worden: voorwaarden voor erkenning vaststellen, de toelating regelen en handhavingstoetsen afnemen.

Reageer op dit artikel