nieuws

FDN verzorgt 500.000 transactieberichten

Archief

Het Financierings Data Netwerk (FDN), waar acht financieringsmaatschappijen en 150 kredietbemiddelaars deel van uitmaken, verzorgt per jaar 500.000 transactieberichten. In prognoses werd uitgegaan van 300.000 berichten per jaar.

Volgens FDN is het succes te danken aan een hechte samenwerking tussen de verschillende partijen. “Er is nadrukkelijk aandacht voor de primaire bedrijfsprocessen van alle spelers binnen de totale transactieketen en zowel gebruikers als financieringsmaatschappijen maken eenduidige keuzes in advies- en communicatiesoftware. Hierdoor kunnen we steeds op effectieve wijze investeren in verdere optimalisatie van de keten”, aldus FDN.
Een tweede succesfactor is volgens FDN het segmentatiebeleid binnen de keten. “De relatief kleine groep professionele kredietbemiddelaars is verantwoordelijk voor hoge berichtvolumes en stelt andere eisen dan de assurantietussenpersoon met lagere berichtvolumes. Wij bieden de tussenpersoon gratis toegang tot de FDN-site (www.fdninfo.nl) waar financieringsaanvragen met behulp van de FDN FleX applicatie kunnen worden ingediend en snel worden beantwoord.”

Reageer op dit artikel