nieuws

FCI (Fortis) verkoopt Bishopsgate aan Aon

Archief

Fortis Corporate Insurance (FCI) zal haar Rotterdamse dochter Bishopsgate Schadeverzekering aan Aon Nederland verkopen. Motief: particuliere verzekeringen behoren niet meer tot de kernactiviteiten van bedrijvenverzekeraar FCI.

Bishopsgate is actief op het terrein van personal-benefits, particuliere verzekeringen die via de werkgever worden aangeboden aan medewerkers van bedrijven. De maatschappij heeft op jaarbasis een premievolume van circa e 7,6 mln, waarvan tweederde uit autoverzekeringen.
“Bishopsgate en Aon werken al intensief samen op het gebied van particuliere verzekeringen. Aon is dus een voor de hand liggende kandidaat voor de overname”, aldus Fortis.
Bij Bishopsgate werken circa dertig mensen. Er zullen als gevolg van de overname geen gedwongen ontslagen vallen, zo is het personeel toegezegd. De activiteiten van Bishopsgate worden geïntegreerd in die van Aon Verzekeringen, eveneens in Rotterdam.
Feitelijk hebben FCI en Aon alleen een intentieverklaring ondertekend. De voorgenomen overdracht is ter advies voorgelegd aan de betrokken ondernemingsraden.

Reageer op dit artikel