nieuws

FBTO belooft 12% jaarrente

Archief

FBTO heeft een beleggingsproduct gelanceerd, waarbij klanten 12% rente per jaar wordt beloofd. Verder is de inleg, na een looptijd van tien jaar, gegarandeerd.

Het ‘FBTO 12% Per Jaar Plan’ is tot stand gekomen in samenwerking met zusterbedrijf Staal Bankiers en met het Franse Société Generale. De laatste is ook bekend van de Aefin-beleggingsproducten.
Geldstortingen – van _ 1.500 of veelvouden hiervan – worden belegd in aandelen van vijftien internationale bedrijven, waaronder de Nederlandse ING Groep en Philips. De belegger krijgt een jaarrente van 12% als de aandelen niet meer dan 40% zakken ten opzichte van de beginwaarde. Daalt één van de vijftien aandelen onder de grens van 60% van de beginstand, dan resteert nog een rente-uitkering van 6%. Dalen twee fondsen in een jaar onder dit niveau, dan wordt dat jaar helemaal geen rente uitbetaald.
Bij een deelname van tien jaar wordt 100% van de inleg gegarandeerd. Stapt een belegger eerder uit het ‘FBTO 12% Per Jaar Plan’, dan houdt de verzekeraar aan administratiekosten 10% van de beleggingswaarde in. De eerste tranche van het product staat tot 12 oktober open.

Reageer op dit artikel