nieuws

Faillissementen Feller en Adequaat

Archief

De rechtbanken in Alkmaar en Groningen hebben het faillissement uitgesproken over Feller Assurantie in Hoorn respectievelijk Adequaat Adviesgroep in Groningen.

Feller Assurantie is de meest bekende naam in verzekeringsland. Volgens de internetsite is het assurantiekantoor al 55 jaar actief. Het kantoor had op de faillissementsdatum zeven werknemers in dienst; zij zijn ontslagen. Eigenaren zijn Jaap Feller (54) en Wim Hartog (63).
Feller was een allround assurantiekantoor, al lag de nadruk wel op schadeverzekeringen, vooral recreatieverzekeringen. De vennootschap Feller Recreatie is tevens failliet verklaard. De verzekeraars Europeesche en Stad Rotterdam – allebei onderdeel van Fortis – hebben het faillissement aangevraagd, samen met caravanfabrikant Knaus. “Het is een heel lang verhaal”, zegt mede-eigenaar Hartog over de oorzaak van het faillissement. “Daar weid ik liever niet over uit.”
Adequaat
In Groningen is het faillissement uitgesproken over Gerard Frome (44), bestuurder van Adequaat Adviesgroep. Dit betreft een besloten vennootschap in oprichting. Het kantoor beschikte nog niet over een SER-inschrijving.

Reageer op dit artikel