nieuws

Faillissement voor ex-franchiser GeldXpert

Archief

Eggink Financiële Diensten (Deventer) is op eigen verzoek failliet verklaard. Het bedrijf was tot anderhalf jaar geleden aangesloten bij franchiseketen GeldXpert.

“Er was sprake van een meningsverschil met Geldxpert”, zegt curator Peters. Bij het faillissement zijn behalve directeur-eigenaar Evert Eggink geen medewerkers betrokken. “De activiteiten lagen al een half jaar stil. Een deel daarvan is inmiddels ondergebracht in een andere onderneming.” Onder de schuldeisers is de Eggink Holding, die zich bezighoudt met “het verkrijgen, exploiteren en beheren van effecten en andere vermogensbestanddelen”. Verder is Geldxpert één van de crediteuren.
Groningen
Geldxpert kwam onlangs in het nieuws in het noorden van het land, toen bekend werd dat bij de Groningse vestiging, geleid door Leo Drost, door een deurwaarder alle computerapparatuur uit het pand is gehaald. De leverancier had hiertoe opdracht gegeven in verband met onbetaalde rekeningen. Over de gang van zaken in Groningen wil GeldXpert niets zeggen. De vestiging is inmiddels weer geopend.
Eén van de werknemers in deze GeldXpert-vestiging is Marcel Zwarts, twee jaar geleden failliet gegaan met het drie vestigingen tellende Finance4U, dat tevens agentschappen had van CVB Bank. Tegen Zwarts loopt nog een onderzoek van het openbaar ministerie naar mogelijke verduistering voorafgaande aan het faillissement. Daarover is hij enkele weken geleden verhoord.

Reageer op dit artikel