nieuws

FAB gaat provisie volledig doorbetalen

Archief

Assurantiekantoren aangesloten bij de Federatie van Adviesbureaus (FAB) die hun administratie laten lopen via het systeem FABsys krijgen de provisie voortaan voor 100% doorbetaald.

Kantoren gaan een vast bedrag betalen van # 279 per maand en # 3,50 per post per jaar voor de bemiddeling. Van de tachtig kantoren die zijn aangesloten bij FAB, maken dertig kantoren gebruik van FABsys.
“Als de tussenpersoon werkt met FABsys, ons backofficesysteem, dan kan hij afscheid nemen van alles waar hij mee werkt. Zo hoeft hij geen systeemhuispakket meer te gebruiken. Rolls kan de deur uit, enzovoort”, vertelt FAB-directeur Peter Letschert. “De gegevens uit het systeemhuispakket worden ofwel door ons geconverteerd of de tussenpersoon komt ze zelf invoeren. Alle tussenpersonen zijn apart gelabeld. Klanten van tussenpersonen merken niet dat wij de volledige administratie voor de tussenpersoon doen.”
Via FABsys krijgt de tussenpersoon toegang tot allerlei portalen voor onder meer hypotheken, financieringen, bankieren, fiscalisten, arbodienst, verzuimregie en vermogensbeheer. “Met al deze externe organisaties hebben wij kwaliteitsafspraken gemaakt”, aldus Letschert.
VEID wordt FKO
De Vakgroep Externe Intermediaire Dienstverleners (VEID) heeft zijn naam gewijzigd in de Federatie Koepel Organisaties voor Financiële Dienstverleners (FKO). De FKO behartigt de belangen van de koepelorganisaties en hun intermediair. Initiatiefnemer van de VEID en FKO is FAB-directeur Peter Letschert.

Reageer op dit artikel