nieuws

Exclusief Hypotheek Service wil landelijk uitbreiden

Archief

Het in Lelystad gevestigde bedrijf Exclusief Hypotheek Service (EHS) wil op korte termijn een eigen productlijn op de markt brengen, genaamd Exclusief Lijn.

Oprichter Jaap de Jager wil complete producten gaan ontwikkelen. “Nu ‘componeert’ de tussenpersoon één product voor de klant uit verschillende losse producten. Dat willen we gaan omvormen tot een eigen label met complete producten die het intermediair kan gaan aanbieden.” Het accent ligt bij Exclusief op zekerheid: “Wij streven ernaar producten te bieden met een hoog rendement tegen een laag risico”.
Formule
Exclusief Hypotheek Service werkt met een formule die volgens De Jager het midden houdt tussen een inkoopcombinatie en een franchiseorganisatie. EHS verwerkt voor de aangesloten kantoren hypotheekaanvragen in een eigen backoffice, die wordt bemand door zes medewerkers. Daarvoor wordt gewerkt met het administratiesysteem van Stater. Partijen die de administratie niet hebben uitbesteed aan Stater, verwerken de aanvragen zelf. “We werken samen met partijen als Bank of Scotland, GMAC, Bouwfonds en Direktbank, die snelle service kunnen leveren”, aldus De Jager. “Naast het binnenhalen van geld is namelijk ook van belang dat wij de klant kunnen bedienen.” De backoffice van Exclusief verwerkt per week zo’n 45 hypotheekaanvragen, waarvan ongeveer 60% wordt geaccepteerd.
De Jager: “Het intermediair betaalt bij ons geen fee, maar we houden per gesloten hypotheek wel een bepaald bedrag in waarmee we onze backoffice draaiende kunnen houden. We doen vooral zaken met partijen waar wij een voorkeurspositie hebben, zodat we snel offertes kunnen leveren.”
De Jager, voormalig makelaar in onroerend goed, is ruim twee jaar bezig geweest om zijn bedrijf op poten te zetten. Via het netwerk dat hij in zijn tijd als makelaar had opgebouwd, wist hij kantoren te interesseren voor zijn bedrijf. Twee en een half jaar geleden maakte Exclusief een valse start doordat het niet helemaal boterde tussen De Jager en de groep waarmee hij toen samenwerkte. “Vorig jaar heb ik een herstart gemaakt. We tellen inmiddels 46 aangesloten tussenpersonen, verspreid over het land. Alleen in het noorden zijn we nog niet vertegenwoordigd.” De Jager wil uiteindelijk groeien naar zo’n 75 aangesloten kantoren.
Telefoon: 0320-28.51.00, e-mail: ehs@euronet.nl.
Het logo van Exclusief Hypotheek Service.

Reageer op dit artikel