nieuws

Europeesche heeft maatwerkpakket voor Nederlandse werknemers in

Archief

het buitenland

De Europeesche lanceert Expatriate Insurance, een maatwerkpakket met diverse verzekeringen voor Nederlanders die in het buitenland werken.
Expatriate Insurance is vooral bedoeld voor Nederlandse werkgevers die hun werknemers voor langere tijd – dat wil zeggen van minimaal zes maanden tot maximaal vijf jaar – in het buitenland stationeren. Het maatwerkpakket kan de volgende dekkingen omvatten: ziektekosten, doorlopende reisverzekering, hulpverlening, aansprakelijkheid (voor uitsluitend privé-kwesties), inboedel, ongevallen en rechtsbijstand. De rechtsbijstand wordt geleverd door DAS, voor de overige dekkingen is de Europeesche zelf risicodrager. Aan alle dekkingen kan de werkgever zelf een invulling geven, die is gebaseerd op de groep verzekerden en het land waarin zij werken. “Hij kan bijvoorbeeld kiezen voor een uitgebreide tandartsdekking en preventieve zaken en alternatieve geneeswijzen laten vallen”, zegt woordvoerder Walter van Thiel die “steeds meer vraag bespeurt naar een individuele verzekeringsoplossing”. De Europeesche voert sinds jaar en dag een reispolis voor bedrijven, de Business Travel, en werd vanuit deze hoek geconfronteerd met de vraag naar zo’n breed maatwerkpakket.
Het nieuwe pakket biedt de Europeesche tevens de kans om optimaal gebruik te maken van de capaciteit van de Euro-Centers, de buitenlandse servicecentra van de Europeesche. De verzekerden kunnen daar namelijk tijdens hun buitenlandverblijf terecht voor informatie, het maken van afspraken met zorginstanties en voor schaderegeling. Buiten kantoortijden kunnen zij hulp inroepen bij de Europeesche Hulplijn.

Reageer op dit artikel