nieuws

EU stelt toezichthouder voor verzekeraars in

Archief

Voor het toezicht op de Europese bank- verzekeringssector worden twee comités opgericht. Dat heeft de Europese Commissie begin november besloten.

De oprichting van de comités is onderdeel van een aantal maatregelen, die de regels voor en het toezicht op de financiële sector in de EU moeten stroomlijnen. Daardoor kan sneller worden ingespeeld op actuele ontwikkelingen, stelt de commissie.
Voor het toezicht op de verzekeringssector wordt een comité opgericht, waarin de nationale toezichthouders van de lidstaten zitting hebben. Dat comité, voluit The Committee of European Insurance and Occupational Pensions Supervisors (CEIOPS), is al actief per 24 november. De toezichthouder op de banksector treedt op 1 januari in werking. Voornaamste doel is de praktische toepassing van de nieuwe Europese regelgeving in de afzonderlijke lidstaten soepeler te laten verlopen.
Daarnaast komen er twee comités die zich gaan bezighouden met het opstellen van wetgeving voor de bank- en de verzekeringssector. Daarin zijn de regeringen van de lidstaten vertegenwoordigd. Deze comités worden waarschijnlijk begin volgend jaar actief.

Reageer op dit artikel